Duizend extra laadpunten in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht

maandag 16 april, 2018

De provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht krijgen er dit jaar nog 1000 laadpunten voor elektrische auto’s bij. Het komt bovenop de bestaande 2300 publieke laadpunten. In de drie provincies rijden veruit de meeste elektrische voertuigen.

Nederland voorop in het aantal laadpalen

De investering wordt gedaan door het projectbureau MRA-Elektrisch, het samenwerkingsverband van 80 gemeenten, waaronder de vier grote steden, en de drie genoemde Provincies. Met private partijen zoals ANWB, leasebedrijven, autofabrikanten en fabrikanten van oplaadsystemen wordt nauw samengewerkt,

Het projectbureau wil de verbinding tussen de energietransitie en elektrisch vervoer dit jaar verder vormgegeven. Dat gebeurt niet alleen met laadpunten, maar ook met projecten die elektrische voertuigen stimuleren , zoals elektrisch openbaar vervoer, elektrische taxi’s en elektrisch goederenvervoer.

In de drie provincies staat bijna 50 procent van het totale aantal elektrische auto’s in Nederland. Van alle stekkerauto’s is 85% eigendom van een leasebedrijf. Volgens cijfers van MRA In Nederland zijn er in Nederland nu ruim 106.000 laadpunten operationeel (publiek, semipubliek en privaat) waarvan bijna 40.000 laadpunten in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: MRA-Elektrisch