TCA introduceert vaste ritprijs

dinsdag 17 april, 2018

Via de app van het Amsterdamse taxibedrijf TCA is het vanaf vandaag mogelijk een vaste ritprijs voor een taxirit te krijgen. Deze vaste tarieven gelden voor de reguliere taxi en de Eco-taxi. De Schipholtaxi had sinds vorig jaar al een maximum ritprijs.

Volgens TCA verhogen veel taxibedrijven in de avond en nacht en ook tijdens drukke periodes. Daar doet TCA niet aan mee, benadrukt woordvoerder Gitte Biekmann. De beslissing om voor vaste ritprijzen is genomen na onderzoek onder zo’n 700 Amsterdammers. “De uitkomst was klip en klaar. Onze klanten geven aan een vaste prijs te willen, zodat ze van tevoren weten wat ze gaan betalen voor een rit. Door de introductie van onze nieuwe app in 2017 konden wij deze nieuwe dienstverlening relatief eenvoudig mogelijk maken.”

Voor het gebruik van een groene Eco-taxi geldt hetzelfde tarief als voor een reguliere taxi. Onlangs nam TCA de 100ste Eco-taxi in gebruik en ondertussen is deze vloot alweer uitgebreid.  De vaste ritprijs geldt niet alleen voor ritten binnen Amsterdam maar ook voor ritten vanuit Amsterdam naar locaties in geheel Nederland.

De mogelijkheid om van tevoren een ritprijs te bepalen, betekent niet dat de rit ook van tevoren betaald dient te worden, meldt TCA. Dit kan gewoon bij het bereiken van de bestemming.

Categorie: Taxidiensten
Labels: TCA