Mazda-eigenaren meest tevreden leaserijders

woensdag 10 december, 2014

Berijders van een Mazda zijn de meest tevreden leaserijders, blijkt uit het gisteren gepresenteerde jaarlijkse onderzoek van de Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) onder meer dan 6.300 leaserijders. De gemiddelde waardering van de Mazda-rijders voor hun leasemaatschappij bedroeg 8,3.

In het onderzoek werd leaserijders onder meer gevraagd hun leasemaatschappij met een rapportcijfer te beoordelen. Mazda-rijders voeren deze lijst aan met een gemiddelde waardering van 8,3. Mitsubishi en Mercedes-Benz volgen op de plaatsen twee en drie. Het rapportcijfer is gebaseerd op 6.318 ingevulde enquêtes.

Geraldine Brouwers, Algemeen Directeur Mazda Motor Nederland, neemt de prijs in ontvangst van Martin Huisman van de VAVDZ

Geraldine Brouwers, Algemeen Directeur Mazda Motor Nederland, neemt de prijs in ontvangst van Martin Huisman van de VAVDZ

In totaal zijn 63 verschillende leasemaatschappijen beoordeeld, maar in de individuele resultaten werden alleen leasemaatschappijen met meer dan 25 beoordelingen apart genoemd. Dit resulteerde in 23 leasemaatschappijen met meer dan 25 ingevulde enquêtes (vorig jaar waren dat er 16). De belangrijkste aspecten voor de leaserijder zijn persoonlijk contact, keuzevrijheid van het onderhoudsadres en de ondersteuning en afhandeling bij pech.

Flinke imago-boost

“Mazda krijgt een steeds sterkere positie in de zakelijke markt”, vertelt Ard Zweet, Manager Fleetsales en Leasing van importeur Mazda Motor Nederland in Waddinxveen. “Dat de berijders ook nog meer dan tevreden zijn over hun leasemaatschappij is een extra opsteker voor ons, win-win-win, zeg maar, berijder, leasemaatschappij en Mazda”.

Mazda doet het in de zakelijke markt opmerkelijk goed, bleek ook eerder uit het Nationale Zakenauto Onderzoek 2014. De verkoopaantallen plussen en qua imago heeft het merk een flinke boost gekregen. De restwaardes van de hedendaagse Mazda-modellen behoren bovendien tot de hoogste in hun klasse. “Al deze factoren resulteren in een lage kilometerkostprijs”, aldus Zweet.

De fleetsalesmanager schrijft het succes van de huidige generaties Mazda’s ook toe aan de gebruikte SKYACTIV technologieën. “Deze modellen zijn licht van gewicht en zuinig, zonder compromissen te doen aan prestaties, veiligheid of Mazda’s gepatenteerde rijplezier. Ze zien er bovendien goed uit dankzij het Kodo – Ziel van Beweging designthema.”

Lees hier het volledige VAVDZ-rapport over hoe leaserijders tegen hun leasemaatschappij aankijken.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mazda, VZR