‘Meters maken’ met brede mobiliteit!

woensdag 16 mei, 2018

De nieuwe Management in Fleet & Lease is uit! Het magazine, dat wordt verspreid onder een uitgekiende doelgroep van fleetowners via onze partner Fleet Profile, ploft deze week op zo’n 20.000 deurmatten. De rode draad in deze serie interviews met toonaangevende aanbieders van mobiliteitsproducten: de markt is het praten zat; brede mobiliteit maakt momenteel meters!

Gewoon doén lijkt het motto in deze nieuwste Fleet & Lease, waar u als lezer een actueel inkijkje krijgt in de dwarsdoorsnede van de Nederlandse mobiliteitsmarkt. Neem brede mobiliteit, of zoals u wilt: multimobiliteit, integrale mobiliteit, slimme mobiliteit, mobility-as-a-service of gewoonweg nieuwe mobiliteit. Spelers van het eerste uur, die een aantal jaren geleden hun ‘oplossingen’ daarvoor presenteerden, zagen hun business niet bepaald exploderen. Leuk dat aan elkaar knopen van die verschillende mobiliteitsopties, maar de standaard leaseauto pakken was toch gemakkelijker.

Of het nu de tijdsgeest is, de uitdijende files, de duurzaamheidsgedachte, de krapte op de arbeidsmarkt, de smartphonegeneratie… anno 2018 worden ‘er meters gemaakt’ wat betreft die multimobiliteit, zoals een van de geïnterviewden het omschrijft. De ‘starre’ leasebranche gaat volop mee, de telematica- en fleetmanagement(software)bedrijven draaien overuren, olieproducenten mengen zich op het toneel van duurzame mobiliteit en de markt voor elektrische mobiliteit, waar ‘slimmigheid’ al meer in het DNA zit, heeft eindelijk het ‘kip-en-eiprobleem’ afgerond. De markt voor nieuwe mobiliteit heeft geen ‘push’ meer nodig, zoals een andere bron tegenover Fleet & Lease stelt.

Met andere woorden: er wordt eindelijk gebruikt gemaakt van al die slimmigheid wat de mobiliteitsmarkt anno 2018 te bieden heeft. Bekijk daarvoor vooral ook de video-interviews van de drie genomineerden voor de Mobiliteitsmanager van het Jaar Award. Waarbij ‘zelfs’ de deelauto (eindelijk) omarmd wordt – zelfs de tot deelauto gemaakte ‘gewone’ leaseauto. En wat betreft de koudwatervrees voor elektrische rijden? Ook die markt is op weg naar volwassenheid, schetst de marktleider in elektrische laaddiensten verderop in dit nummer. Hoewel het wel een hobbelige weg blijkt. Maar dat is uiteindelijk maar goed ook, anders is er straks helemaal geen gesprekstof meer…

Download hier de Fleet & Lease zomereditie 2018.

Als aanbieder van mobiliteitsproducten ook wat te melden? Wellicht voor ons najaarsnummer? Stuur een mail naar ferdinand@managementinfleetenlease.nl. Uiteraard staan de redactielijnen altijd open: redactie@wespmedia.nl

Categorie: Geen
Labels: Management in Fleet en Lease