ParkAlert tegen onnodige parkeerkosten

woensdag 30 mei, 2018

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat bijna 70 procent van de zakelijke parkeerapp-gebruikers regelmatig vergeet zijn parkeerapp aan of uit te zetten. Daarvoor is ParkAlert ontwikkeld. Gisteren is het op Fleet Mobility Live geïntroduceerd.

ParkAlert bestaat uit een alert-button en een app. Bestuurders ontvangen bij het uitstappen in een betaalzone via de app op hun telefoon een pushbericht om de parkeerapp aan te zetten. Bij het instappen in hun voertuig ontvangen zij wederom een pushbericht alsook een geluidssignaal via de alert-button. Dit keer met een herinnering om hun parkeerapp weer uit te zetten.

De button bevat een sensor die via bluetooth is verbonden met de ParkAlert-app op de smartphone. Zo detecteert ParkAlert of gebruikers in de buurt van hun voertuig komen of er juist verder vandaan gaan. Omdat de button via bluetooth werkt, worden bestuurders al gealarmeerd nog vóórdat ze wegrijden. Extra handig: gebruikers kunnen hun voertuig dankzij de app eenvoudiger terugvinden.

Volgens Mike Emmerson, CEO van ParkAlert, kan het 150 euro per jaar per voertuig aan onnodige kosten schelen. “Dat is exclusief de kosten voor eventuele boetes. Bovendien zien we dat meer dan de helft van die bestuurders die er tijdens het rijden achter komen dat de parkeerapp nog moet worden uitgezet, dit al rijdend doen. Behoorlijk gevaarlijk.’’

ParkAlert stelt dat de investering zich in drie maanden laat terugverdienen. In de loop van 2018 worden meer functies aan het ParkAlert-systeem toegevoegd met als doel de veiligheid en het comfort van de automobilist verder te vergroten.

Categorie: Parkeren
Labels: ParkAlert