Bedrijven haken aan bij Enexis Autoloze Dinsdag

donderdag 31 mei, 2018

Capgemini Nederland, Essent en de gemeente Groningen doen mee aan de Autoloze Dinsdag op 12 juni, georganiseerd door Enexis Groep. Eerder sloten zich andere grote bedrijven aan, zoals ISS, Canon, HEYDAY, Brabant Water, Sogeti en Asito.

Vorig jaar startte netbeheerder Enexis het initiatief; de eerste autoloze dinsdag was 31 oktober. Op die manier is er in 2017 zo’n 113.000 kilo CO2 bespaard, meldt Peter Vermaat, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Enexis Groep. “Tijdens de dagen was er een daling van 72 procent van het autogebruik. Nu er in 2018 al zoveel vooraanstaande bedrijven zich hebben aangesloten bij dit initiatief, hopen we dit jaar de impact veel groter te maken.”

Het idee achter het initiatief: tijdens een autoloze dinsdag worden vaste reisgewoontes doorbroken en ontdekken medewerkers hoe het is om duurzaam te reizen. Zij komen deze dag met de fiets, te voet, het OV of via carpool naar het werk. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor wordt gezamenlijk ontdekt hoe het is om duurzaam te reizen. Met de landelijke Autoloze Dinsdag wil Enexis Groep deze positieve impuls doorgeven aan bedrijven in het hele land.

Meedoen? Inschrijven kan via www.autolozedinsdag.nl

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Autoloze Dinsdag, Enexis