PostNL eerste gebruiker elektrische bestelauto van Renault

vrijdag 1 juni, 2018

PostNL heeft vandaag de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa in gebruik genomen. Het postbedrijf neemt in 2018 in totaal 17 elektrische Masters in gebruik die dienst gaan doen in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden en later dit jaar ook in Amsterdam.

vlnr: Eduard Veen – Fleet Manager PostNL; Liesbeth Kaashoek – Directeur Pakketten & Logistiek PostNL; Jean-Paul Renaux – CEO Renault Groupe Benelux; Bruno Hohmann – Country Operations Director Renault Nederland

De nieuwe Renault Master Z.E. is uitgerust met een 33 kWh lithium-ion batterijpakket en heeft een praktijkactieradius van ongeveer 120 kilometer. Ideaal voor ‘last mile delivery’ in binnensteden, zoals het bezorgen van pakketten, aldus Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL. Zij nam vandaag de eerste twee bussen in ontvangst van Jean Paul Renaux, Managing Director Renault Benelux.

Het interieur van de Master is ingericht als mobiel kantoor en voorzien van alle gemakken, terwijl de batterij via een 7,4 kW-lader in zes uur volledig is op te laden. De bestelauto is leverbaar in zes varianten, waarvan twee chassis- en vier bestelversies, met een laadruimte van 8 tot 13 m2. De prijzen beginnen bij € 60.200,- excl. BTW.

PostNL heeft grote ambities op het gebied van elektrisch rijden. In 2025 wil het bedrijf in 25 steden emissievrij bezorgen. Naast de vergroening van bestelauto’s heeft het postbedrijf verschillende modellen elektrische bakfietsen, scooters en auto’s.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: PostNL, Renault, Renault Master Z.E.