Consumentenbond start tweede (private) Autolease-collectief

dinsdag 5 juni, 2018

Private lease moet en kan beter, stelde de consumentenbond vorig jaar tijdens hun eerste Autolease-collectief, een soort veiling voor de beste private leaseaanbieders. Nu de tweede van start gaat, ziet de directeur de voorwaarden vriendelijker worden.

In het eerste Autolease-collectief van november 2017 was er één leasemaatschappij die het mogelijk maakte om het contract na het eerste jaar op elk gewenst moment op te zeggen, met een opzegtermijn van 3 maanden. Bij het tweede collectief dat nu van start gaat, hebben alle beschikbare auto’s een flexibele optie waarmee consumenten het leasecontract na een periode van 12 maanden op elk gewenst moment boetevrij kunnen beëindigen. “’We zien dat autoleasebedrijven het klantbelang steeds meer centraal stellen en met consumentvriendelijke voorwaarden een verschil willen maken. Dat is een goede ontwikkeling”, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

Ook zijn de auto’s nu sneller dan gebruikelijk leverbaar en kunnen consumenten met dit collectief een 100% elektrische auto kiezen (Smart Forfour). In totaal zijn er 15 verschillende modellen in de selectie van de Consumentenbond.

De bond zegt strenge voorwaarden te stellen aan leasebedrijven die aan het collectief meedoen. Alleen het Private Lease Keurmerk volstaat niet. Een extra voorwaarde is bijvoorbeeld dat consumenten of hun nabestaanden, die een vast contract hebben afgesloten zonder flexibele optie, laagdrempelig of soms kosteloos een contract kunnen opzeggen in geval van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, echtscheiding of ontbinding van een samenlevingscontract. Daarnaast geldt een beperkt eigen risico (tot maximaal €300) en is er geen leeftijdslimiet.

Volgens Combée worden consumenten nog altijd overspoeld met aanbiedingen, die niet altijd even transparant zijn. Combée: “We zien nog steeds cowboys op de markt, maar met het Autolease-collectief kunnen we consumenten helpen om een goede keuze te maken.”

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: Autolease-collectief, Consumentenbond