TomTom EV Service wint TU-Automotive Award

vrijdag 8 juni, 2018

TomTom heeft de award ontvangen voor ‘Best eMobility Product or Service’ van de TU-Automotive Awards in Detroit. De TomTom Electric Vehicle (EV) Service helpt bestuurders betere beslissingen te nemen met betrekking tot het opladen van hun elektrische auto.

De TU-Automotive Awards worden gezien als de meest prestigieuze awards in de ´connected car´ industrie. TomTom’s EV Service, die in september 2017 op de Europese markt is uitgebracht en in 2018 op de Amerikaanse markt, heeft nu wereldwijd meer dan 45.000 oplaadstations met real-time informatie over beschikbaarheid. Hierdoor kunnen bestuurders zorgeloos op pad en weten ze hoe ver ze nog kunnen rijden met het batterijniveau. Daarnaast biedt het essentiele informatie, zoals openingstijden, betaalmethoden en soorten aansluitingen.

Antoine Saucier, Managing Director van TomTom Automotive: “Om de elektrische automarkt te laten groeien, is het belangrijk dat we de toegangsbelemmeringen verminderen,  waarvan de angst voor een lege accu er een is. We zijn blij dat de TomTom EV Service is erkend als het beste eMobility Product, door zijn focus op het vergroten van de gemoedsrust van de chauffeur en het aantrekkelijker maken van het bezit van een elektrische auto.”

Op de Geneva Motorshow van afgelopen maart 2018, kondigde TomTom aan dat Hyundai- en Kia-eigenaren in Europa vanaf de tweede helft van 2018 kunnen profiteren van de TomTom EV Service.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: TomTom, TomTom EV Service