Doelgroepenvervoer moet vanaf 2025 emissieloos

dinsdag 12 juni, 2018

Zo’n 32 gemeenten en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) hebben een bestuursakkoord gesloten om het doelgroepenvervoer vanaf 2025 volledig emissieloos te maken. 14 partijen, waaronder enkele vervoerders, zijn aangehaakt.

Het convenant dat het doelgroepenvervoer emissieloos moet maken vanaf 2025

Volgens adviesbureau APPM ligt het doelgroepenvervoer in de transitie naar zero emission achter op andere vervoersoorten. Het akkoord en het convenant met marktpartijen moet die achterstand nu inhalen. De duidelijkheid moet ook het risico verkleinen voor bedrijven om te investeren in emissieloos vervoer.

Gemeenten die ondertekenden zijn Publiek Vervoer Groningen Drenthe (namens 21 gemeenten), Zwolle, Amsterdam, Den Haag, Regio Drechtsteden (7 gemeenten) en Hoorn. Andere deelnemers zijn het Gemeentelijk Netwerk Mobiliteit & Infrastructuur, ZCN Totaalvervoer, Leewis Personenvervoer, Connexxion, Munckhof, KNV Taxi & Zorgvervoer, Nissan, Tribus, VDL, CROW, Forseti, Natuur & Milieu, ElaadNL, en het H2 platform.

Het doelgroepenvervoer is er voor wie geen auto, bus of trein kan gebruiken, zoals Wmo-vervoer en leerlingenvervoer met taxibusjes. Naar schatting zijn er tegen de 700.000 gebruikers van dit soort vervoer.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: APPM