Alphabet gooit (zakelijk) deelconcept AlphaCity open

donderdag 14 juni, 2018

Na een aarzelende start ziet leasemaatschappij Alphabet een toename in zakelijk autodelen. De arbeidsmarkt verandert waardoor er een toenemende vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen voor kortere periode is. Hun autodeelconcept, AlphaCity, is nu opengesteld voor ‘andere merken’.

AlphaCity bestaat al sinds 2011 maar er konden alleen BMW’s en MINI’s worden gedeeld. Sinds kort heeft Alphabet het deelconcept vernieuwd, waardoor het niet alleen is opengesteld voor meerdere automerken, maar ook voor elektrische auto’s en bestelauto’s. Ivo Lissone, Director sales & Marketing van Alphabet Nederland, noemt de uitbreiding en verbetering van AlphaCity een logische volgende stap voor Alphabet in wagenparkbeheer, dat producten en oplossingen biedt die tegemoetkomen aan de zakelijke mobiliteitsbehoeften. “We zien de Nederlandse behoefte van autodelen in een rap tempo groeien, niet alleen privé maar ook ik het zakelijke segment. AlphaCity past naadloos in ons totaalaanbod waarmee wij mobiliteitsoplossingen bieden van 1 uur tot 5 jaar en met onze laatste ontwikkelingen kunnen we nog beter op deze behoefte inspelen.”

AlphaCity kent nu 21.000 actieve gebruikers in acht Europese landen. Het leasebedrijf claimt dat de volledig geautomatiseerde mobiliteitsoplossing voor aanzienlijk minder administratieve inspanningen zorgt, waardoor wagenparkbeheerders tijd en kosten besparen terwijl medewerkers mobiel blijven.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Alphabet, AlphaCity