TCA-taxi’s worden interactief met ‘Cabtabs’

woensdag 4 juli, 2018

Zo’n 300 TCA-taxi’s zullen uitgerust worden met interactieve touchscreens van scale-up Cabture. Daarop kunnen passagiers live TV streamen, bestellingen en reserveringen doen, nieuws en informatie opvragen van attracties, de telefoon opladen en een rating voor de taxirit achterlaten.

Door de samenwerking met Cabture wil Taxicentrale Amsterdam (TCA) de service van hun taxiritten naar een hoger niveau tillen, aldus het persbericht. Door de Cabtabs, zoals de tablets van Cabture worden genoemd, kunnen taxipassagiers ook gebruik maken van gratis wifi in de taxi. Ook is er een mogelijkheid voor bedrijven een boodschap achter te laten voor gasten die via TCA vervoerd worden. Bijvoorbeeld een dankwoord voor een bezoek aan het desbetreffende bedrijf en het wensen van een fijne terugreis.

Eerder was er al een pilot van een jaar met 100 taxi’s. Nu wordt het uitgebreid naar 300 taxi’s en uiteindelijk wil TCA de hele vloot voorzien van het systeem. Volgens Hedy Borreman, directeur TCA, vergroten de tablets de dienstverlening tijdens een taxirit. “Ten opzichte van andere bedrijven in de markt onderscheiden we ons al op betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Door klanten de mogelijkheid te geven een taxirit in de taxi te beoordelen, stelt dit ons in staat onze serviceverlening continu te monitoren en waar nodig te optimaliseren.”

Bedrijven kunnen specifiek een taxi met een Cabtab bestellen. Overigens kunnen zakelijke passagiers op het touchscreen de terugreis alvast boeken.

Categorie: Taxidiensten
Labels: Cabture, TCA