EVBox neemt Franse branchegenoot over

vrijdag 6 juli, 2018

Het van oorsprong Nederlandse EVBox heeft zijn Franse branchegenoot EVTronic overgenomen, gespecialiseerd in snelladers en V2G (Vehicle-to-Grid). Het eigen Europese laadpalennetwerk van EVBox – zo’n 60.000 laadpalen – groeit daardoor met 700 laadstations.

(v.l.n.r.) EVBox CCO Peter van Praet, EVTronic oprichter Eric Stempin en EVBox CEO Kristof Vereenooghe

EVBox  werkte al met EVTronic samen met voor de implementatie van EVBox snellaadpalen. Afgelopen maart won EVBox nog een tender voor de plaatsing van 52 snelladers in en rond Amsterdam. De expertise van EVTronic komt bij de implementatie van deze laadpalen in de tweede helft van 2018 goed van pas, zegt het bedrijf.

Volgens Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox, heeft de krachtenbundeling schaalvoordelen, een uitbreiding van het netwerk en een forse impuls voor de R&D-afdeling. “Het aantal elektrische auto’s op de weg groeit snel. Volgens de laatste schattingen van Bloomberg stijgt het aantal elektrische auto’s van 1,1 miljoen in 2017 naar 30 miljoen in 2030. De vraag naar laadstations en aanverwante software en diensten zit hierdoor ook sterk in de lift.”

Het personeel van EVTronic wordt onderdeel van het EVBox team. Eric Stempin, de oprichter van het bedrijf, treedt toe tot het managementteam van EVBox. Hij wordt Chief Research Officer (CRO) en gaat zich richten op de ontwikkeling van snelle en ultrasnelle laadstations. Ook gaat hij zich bezighouden met het opzetten van het EVBox Innovation Lab voor diverse R&D-projecten, waaronder V2G (Vehicle-to-Grid), draadloos laden, energieopslag en vermogenselektronica.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EVBox, EVTronic