Volkswagen Pon Financial Services neemt XLLease over

zaterdag 7 juli, 2018

Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS)  en PGA Nederland hebben overeenstemming bereikt om de Autohaas Groep over te nemen. De leasetak, met de labels XLLease, XLEasy en XLRent gaat naar VWPFS, het dealerbedrijf van PGA.

De XL-familie… alles onder één paraplu.

De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Naar verwachting zal de overname nog voor het einde van het derde kwartaal 2018 definitief afgerond zijn.

VWPFS zegt dat de overname in lijn is met de groeistrategie; het bedrijf heeft de afgelopen jaren al meerdere leaseportefeuilles overgenomen. VWPFS is de derde leasemaatschappij van Nederland met ruim 100.000 contracten. XLLease heeft zo’n 4.000 contracten.

PGA Nederland, een grote dealerholding dat zo’n 11 verschillende automerken in Nederland vertegenwoordigd, neemt het dealerbedrijf over, inclusief het bij de groep behorende schadecentrum.

XLLease-directeur Frank van Klink heeft vorig jaar de schotten tussen de verschillende labels afgeschaft, stelde hij in een interview met TrendsinAutoleasing. In vlogs laat Van Klink zich regelmatig uit over actuele ontwikkelingen in de leasemarkt, zoals elektrisch rijden.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: VWPFS, XLLease