WUA benchmark: ANWB heeft beste private leasewebsite

donderdag 2 augustus, 2018

De conversie van de ANWB private leasewebsite is twee keer zo hoog als de gemiddelde conversie van de andere 4 grote aanbieders, blijkt uit het nieuwste benchmarkonderzoek Private Lease van WUA. Op plek twee van de benchmark eindigt Athlon en op drie LeasePlan.

In februari, april en juni 2018 liet WUA drie maal 200 unieke consumenten online op zoek gaan naar een private leaseauto op het internet. De private lease markt kent vijf grote aanbieders die vaak gevonden worden in de zoektocht naar een private leaseauto: ANWB.nl, Athlon.com, LeasePlan.nl, DirectLeasePrivate.nl en Justlease.nl. Daarna volgt een flink gat en zijn er ontzettend veel andere aanbieders die wat minder worden gevonden zoals de automerken, XLEasy.nl (nieuwe binnenkomer), Privelease.nl en Arval.nl.

In dit onderzoek behaalt ANWB.nl met een score van 67 punten (+2 punten ten opzichte van vorige keer) de nummer 1 positie. Athlon.com (-1 punt ten opzichte van vorige keer) volgt op de tweede plaats en LeasePlan.nl completeert de top 3 met een score van 64 punten (-6 ten opzichte van vorige keer).

Hardste daler

Deze laatste leasemaatschappij is overigens de hardste daler in het onderzoek. De website verliest flink veel qua vindbaarheid. Vorig jaar was er een heuse demarrage voor LeasePlan.nl waar de website in korte tijd de vindbaarheid wist te verdubbelen sinds vorige zomer. Waar in het laatste halfjaar van 2018 Leaseplan nog door 61% van de markt werd gevonden, is dit nu slechts maar 45%. Vandaar ook dat de vorige winnaar is afgezwakt naar de 3e plaats.

XLeasy.nl is een nieuwe binnenkomer. De website wordt door 12% van de markt gevonden, en weet 2% te overtuigen. Dit levert een conversie op van 12%. Ten opzichte van ANWB.nl (49% conversie) liggen er nog veel kansen voor XLeasy.nl.

Justlease.nl en DirectLeasePrivate.nl komen weer iets meer terug bij de kopgroep.

Klik hier om het onderzoek (gratis) aan te vragen

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: WUA