Aantal vakantiepechmeldingen neemt toe

vrijdag 3 augustus, 2018

Pechhulpdiensten SOS International en ANWB registreren deze vakantiemaand een toenemend aantal pechmeldingen. Een lekke band is in de meeste gevallen de boosdoener; het gebrek aan een reservewiel in nieuwe auto’s kan de vakantiepret danig verpesten, meldt de ANWB.

De ANWB Alarmcentrale heeft de afgelopen maand al 2300 vakantiegangers moeten helpen met een lekke band in het buitenland. Bijna de helft van het aantal mensen had geen reservewiel bij zich. SOS International ziet dit jaar een stijging van 15,6% van pechgevallen ten opzichte van vorig jaar. Ook daar speelt een lekke band de hoofdrol in.

Beide pechhulpdiensten raden vakantiegangers dan ook aan een reservewiel mee te nemen. ’s Avonds of in het weekend is het namelijk vaak niet mogelijk om een nieuwe band te regelen via de hulpdienst. In Spanje is het zelfs verplicht om een reservewiel te hebben. “Iemand die bijvoorbeeld in Frankrijk op vrijdagavond een lekke band krijgt, moet er rekening mee houden dat hij of zij pas maandag zijn reis kan vervolgen. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van bepaalde bandensoorten en de openingstijden van bandenbedrijven”, schrijft de ANWB.

Categorie: Pechhulp(diensten)
Labels: ANWB, SOS International