Deelauto wordt ook in buitenland gevonden

vrijdag 17 augustus, 2018

De deelauto blijkt in het buitenland geliefd bij zakenreizigers en toeristen, meldt car2go op basis van recente cijfers. Het aantal buitenlandse car2go-ritten is in de eerste helft van 2018 met 42 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Bij Nederlandse leden ligt dit percentage zelfs op 57 procent. Niet alleen tijdens zakenreizen, maar ook tijdens de vakantie pakken steeds meer members regelmatig een car2go. Over de grens maken Nederlandse members de meeste ritten in Berlijn. Op twee staat Rome, waar sinds deze zomer ook smart cabrio’s staan.

Omgekeerd kiezen buitenlandse toeristen in Amsterdam ook steeds vaker voor een car2go. Van alle buitenlandse members stappen vooral Italianen (52%) en Duitsers (38%) in een elektrische smart fortwo bij een bezoekje aan onze hoofdstad.

“Het grote aantal members dat car2go in het buitenland gebruikt, bevestigt dat flexibel autodelen niet alleen in eigen land een rol speelt. Voor velen is flexibele mobiliteit ook tijdens de vakantie niet meer weg te denken”, aldus Olivier Reppert, CEO van car2go.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Car2Go