ALD sponsort Nuon Solar Team van TU Delft

maandag 20 augustus, 2018

ALD Automotive is de nieuwe mobiliteitspartner van het Nuon Solar Team van de TU Delft. De komende twee jaar ondersteunt ALD het Nuon Solar Team. De samenwerking is gericht op twee races waar het Nuon Solar Team aan gaat deelnemen: de World Solar Challenge 2019 (Australië) en de Solar Challenge van 2020. 

Volgens Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive wordt met de samenwerking kennis uitgewisseld en meer aandacht gevraagd voor alternatieve brandstoffen zoals zonne-energie. Zowel bij het brede publiek als binnen de mobiliteitssector. “Als sponsor ondersteunen we het Nuon Solar Team door een Opel Vivaro team-bus beschikbaar te stellen. Daarnaast zullen we actief verslag doen van de prestaties van het team tijdens de races via verschillende mediakanalen.”

World Solar Challenge

Het Nuon Solar Team doet volgend jaar mee aan de World Solar Challenge. Dit is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens, auto’s die rijden op zonne-energie. De wedstrijd, die in 1987 voor het eerst gehouden werd, gaat dwars door Australië over een afstand van ruim 3000 kilometer. Daarmee geldt het als de grootste zonnewedstrijd ter wereld.

Het Nuon Solar Team bestaat uit tien studenten van de TU Delft. Met hun technische kennis, creatieve inzichten en pra​k​tische manier van handelen heeft het team maar één doel; de slimste zonneauto ter wereld maken. Dat doen ze goed: in 2017 kwamen de Delftenaren bij de World Solar Challenge na vijf dagen als eerste over de finish in Adelaide. Het was de zevende keer dat ze wereldkampioen zonneracen werden.

Categorie: Sponsoring
Labels: ALD Automotive