11 automerken op Leaseauto Testdag

dinsdag 28 augustus, 2018

Tijdens de eerste editie van de Leaseauto Testdag, georganiseerd op 20 september door VZR, geven elf automerken acte de présence. De ADAS-systemen, die tijdens het congres aan de orde komen, kunnen dan eventueel in de praktijk worden ervaren.

Op het terrein van de testdag in Rosmalen, maar ook daarbuiten, kunnen proefritten worden gemaakt door leaserijders die zich oriënteren op een nieuwe leaseauto. Auto’s van de merken Audi, Volkswagen, Citroën (en DS), Peugeot, Honda, Seat, Skoda, Kia, Nissan en Mazda staan opgesteld. Premiummerken als BMW, Mercedes en Volvo ontbreken vooralsnog, net als de (volume)leasemerken Ford en Toyota.

Het congres, dat ook wagenparkbeheerders moet trekken, staat in het teken van ADAS (Advanced Driver Assistance Systems). Inmiddels is het hele programma bekend, waarbij de eerder beloofde spreker van Waymo er niet meer op staat. Wel gaat onder andere RAI Vereniging het hebben over de uitdagingen van ADAS, Prodrive Training gaat in op de ‘educatie’ van ADAS-systemen en een verkeersveiligheidsexpert buigt zich over de verwarring rond zelfrijdende auto’s en ADAS.

Ook zijn er workshops met onder andere fiscalisten, leasefietsen-experts en kan het eigen wagenpark gebenchmarkt worden met behulp van de bestanden van Fleet Profile.

Categorie: Evenementen
Labels: Leaseauto Testdag, VZR