TCA sluit zich aan bij reis-app Tranzer

donderdag 30 augustus, 2018

Taxicentrale Amsterdam (TCA) is de samenwerking aangegaan met de Nederlandse reis-app Tranzer. Met de app is het mogelijk om te reizen met verschillende vormen van openbaar vervoer, zonder dat daar een OV-chipkaart, klantenkaart of andere apps voor nodig zijn.

Tranzer maakt het mogelijk vooraf de reis volledig te plannen, te boeken en in een keer te betalen via iDeal of creditcard. Door de samenwerking kunnen gebruikers van Tranzer voortaan ook gebruikmaken van de taxi’s van TCA.

Volgens TCA-directeur Hedy Borreman heeft TCA in Tranzer een partner gevonden die bijdraagt in het zo eenvoudig en transparant mogelijk reizen. “Het is een innovatieve oplossing die in één overzicht de snelste en goedkoopste reisopties weergeeft. Gebruikers van de app kunnen van tevoren de ritprijs inzien en betalen en komen zo ook niet voor verrassingen te staan.”

De reis-app is in december vorig jaar door Tranzer op de markt gebracht. De Nederlandse innovatie ontving eerder een Europese prijs voor Best Smart City Initiative. Naast TCA hebben vervoerders als Connexxion, RET, NS, GVB en EBS zich inmiddels al aangesloten bij Tranzer. Tranzer wil ook uitbreiden buiten de Nederlandse grenzen, door samen te werken met KLM, WeChat, NS Internationaal en vele andere vervoerders in Europa.

Categorie: Taxidiensten
Labels: TCA, Tranzer