Car2go breidt uit naar luchthaven Schiphol

donderdag 6 september, 2018

Car2go breidt haar carsharing service uit naar de luchthaven Schiphol door het openen van 16 speciale parkeerplaatsen voor de elektrische deel-smarts. Schiphol is nu de tweede hub – na Amstelveen – buiten de ring van Amsterdam waar klanten hun car2go-huur kunnen starten of beëindigen.

De car2go’s staan in de parkeergarage van het World Trade Centre op de luchthaven Schiphol, op loopafstand van de terminal. Klanten kunnen 24/7 een elektrische smart fortwo pakken of parkeren volgens het free-floatingsysteem. De slagboom opent automatisch bij het in- of uitrijden van de parkeergarage, doordat de kentekens van de car2go-auto’s herkend worden.

Car2go heeft nu 350 volledig elektrische smart fortwo’s in Amsterdam. De opening van de parkeer-hub op de luchthaven is, volgens het bedrijf, een grote mijlpaal voor het bedrijf en haar 63.000 klanten in Nederland. In vergelijking met vorig jaar ziet car2go een klantgroei van 25 procent.

Schiphol is de dertiende Europese luchthaven waar car2go actief is. Het deelbedrijf rekent wel een extra toeslag op luchthavens: per rit 8,90 euro. Dat komt naast het Amsterdamse reguliere tarief van 0,31 euro per minuut, inclusief verzekering, parkeer- en oplaadkosten binnen het werkgebied.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Car2Go