Op steeds minder plekken premium brandstof

maandag 10 september, 2018

Het aantal tankstations met premium brandstoffen neemt in rap tempo af, blijkt uit cijfers die BNR Radio opvroeg bij Travelcard. Oorzaak: het toenemende aantal onbemande stations.

De cijfers zijn gebaseerd op de verkrijgbaarheid van dergelijke brandstoffen in de periode van 2015 tot nu. Het gaat om merken als V-Power, Ultimate en Excellium. Het aantal bemande locaties met premium brandstoffen daalde sinds 2015 van 67 procent naar 59 procent, bij onbemande locaties bleef de daling relatief beperkt: van 20 procent naar 18,5 procent. Toch is het effect groot en dat komt doordat onbemande tankstations snel aan terrein winnen. Meer dan de helft van alle tankstations is inmiddels onbemand.

Travelcard heeft zo’n 340.000 zakelijke pashouders en verwerkt miljoenen transacties per jaar. De branchevereniging Nové stelt ook dat onbemande tankstationshouders vaak maar één tank hebben voor een specifieke brandstof en dan wordt er gekozen voor de brandstof waar het meeste van wordt verkocht en dat is vaak de standaardbrandstof.

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: TravelCard