Greenwheels-klanten houden 18.700 auto’s van de straat

donderdag 13 september, 2018

Tijdens de lancering van eerste twee Volkswagen e-Golfs door de NS en Greenwheels vandaag, maakte adviesbureau Goudappel Coffeng haar onderzoek bekend naar het effect van het deelbedrijf op steden: 18.700 auto’s zijn door Greenwheels van de straat gehaald.

President-directeur Roger van Boxtel van NS was aanwezig bij de introductie van de Greenwheels e-Golfs

Daarnaast kennen deze klanten een lager autogebruik: zij maken minder autoritten dan gemiddeld. Totaal rijden gebruikers 81 miljoen kilometers per jaar minder, goed voor een CO2-besparing van 14.500 ton. Deze ritten maken Greenwheels klanten nu voornamelijk met openbaar vervoer en fiets.

Goudappel Coffeng onderzocht in augustus 2018 het effect van Greenwheels deelauto’s op steden. Volgens directeur Wim Korver maken klanten letterlijk meer ruimte in de stad. Wel is er nog veel milieuwinst te behalen door een beter aanbod van elektrisch vervoer. Met de introductie van de e-Golf willen NS en Greenwheels daar een verdere stap in zetten. De elektrische deelauto’s zijn vanaf nu te vinden bij de parkeergarage naast station Driebergen-Zeist en bij station Rotterdam Centraal.

Volgens Andrew Berkhout, directeur Greenwheels, staat 88% van de klanten open voor een elektrische auto en meer dan de helft is zelfs bereid hiervoor iets meer te betalen. “Tegen de achtergrond dat autodelen nu pas echt lijkt door te breken is het potentieel groot – Greenwheels verdubbelde haar klantenbestand in de afgelopen drie jaar en de markt voor autodelen kan nog 19 keer groter.”

Berkhout zegt de deel-ev’s geleidelijk aan uit te breiden. Op korte termijn komen er wel vijf elektrische auto’s bij in Den Haag.

Lees hier meer over het onderzoek

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Goudappel Coffeng, Greenwheels