EVBox wil 1 miljoen laadstations in 2025

vrijdag 14 september, 2018

Laadpalenleverancier EVBox wil in 2025 1 miljoen actieve EVBox laadstations hebben. Die doelstelling heeft Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox, vandaag op het podium van de Global Climate Action Summit in San Francisco uitgesproken. EVBox heeft nu 60.000 laadpunten.

Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox

Kristof Vereenooghe, CEO van EVBox, noemt zijn plannen ambitieus maar noodzakelijk om de wereld te verduurzamen. EVBox heeft nu 60.000 operatieve laadstations, waaronder 700 snelladers. Het doel van een miljoen laadstations vraagt om een groei van 1.500%. Met de stijgende verkoop van elektrische auto’s heeft het bedrijf in ieder geval de wind in de rug. Bloomberg voorspelt dat er in 2025 zo’n 11 miljoen elektrisch aangedreven voertuigen worden verkocht en dat er meer dan 30 miljoen elektrische auto’s op de weg zullen rijden. Ter vergelijking: in 2017 werden er 1,1 miljoen elektrische auto’s verkocht.

Door de snelle opkomst van elektrisch rijden wordt het bovendien gemakkelijk voor de industrie om schaalvoordelen te creëren, denkt EVBox. Voertuigen, laadstations en batterijen worden allemaal goedkoper door schaalvoordeel en innovatie. Hierdoor worden de kosten voor laadstations lager. Daarbij wil het bedrijf nieuwe partnerships om massaproductie van laadstations efficiënter en goedkoper te maken.

Vereenooghe deelde zijn ambities op de Global Climate Action Summit. Op deze klimaattop zijn thought leaders, beleidsmakers en organisaties bijeen om te kijken hoe de negatieve invloed van klimaatverandering gestopt kan worden. Onder andere zijn aanwezig Al Gore (voormalig Amerikaans vicepresident), Paul Polman (CEO Unilever), Eric Garcetti ( burgermeester Los Angeles), Anne Hidalgo (burgermeester van Parijs) en Ahmed Aboutaleb (burgermeester van Rotterdam).

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: EVBox