LeasePlan haalt Chinese Maxus EV80 naar Europa

woensdag 19 september, 2018

LeasePlan corporation gaat in Europa de volledig elektrische bestelbus SAIC Maxus EV80 in haar programma opnemen. Daarvoor tekende de leasemaatschappij vandaag een overeenkomst. Het moet antwoord op de groeiende vraag naar zero-emission stadsvervoer.

Volgens Tex Gunning, CEO van LeasePlan, is de Maxus bovendien qua total cost of ownership concurrerend met een dieselbus. “Daarnaast is het inzetten van elektrische voertuigen de makkelijkste manier voor fleetowners om hun CO2-footprint te verminderen.”

LeasePlan heeft het exclusieve partnership bemachtigd om de EV80 in de leasemarkt aan te bieden. Ook toekomstige, afgeleide modellen van de Maxus EV80 zal de leasemaatschappij gaan voeren in Europese. In samenwerking  met Allego zal ook een elektrische infrastructuur worden aangeboden.

TrendsinAutoleasing was afgelopen april aanwezig bij de introductie van de Maxus bij De Beelen Groep. Die bracht al eerder de Maxus onder in een projectcontract voor onder andere bouwbedrijven. Bestelautojournalist Jeroen Ekeler voelde de Maxus kort aan de tand. Zie hier zijn verslag.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: LeasePlan, Maxus EV80