Toyota, Mazda en Volvo in top 3 AutoBild Quality Report

maandag 29 december, 2014

Voor het 3e achtereenvolgende jaar staat Toyota op nummer 1 in het Duitse AutoBild Quality Report wat betreft bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. De Duitse merken worden ook nog eens afgetroefd door Mazda (nr 2 op de lijst) en Volvo (3).

autobildToyota en Mazda scoren vooral punten op het onderdeel ‘duurtest’, stellen de Duitse onderzoekers. Volvo scoort een 9,3 als het gaat om bouwkwaliteit. Ter illustratie: Audi en BMW scoren op dat onderdeel beiden een 8,9.

Mercedes scoort als beste Duitse een plek nummer 6 op de ranglijst. Het bewijst volgens de onderzoekers dat merkloyaliteit en –attractiviteit, waar vooral de Duitse merken goed op scoren, niets te maken heeft met de kwaliteit van de auto.

Opel en Volkswagen delen een 14de plaats. Volkswagen laat vooral punten liggen op het gebied van klanttevredenheid. De laatste plaats wordt net als voorgaande jaren bezet door Fiat.

Terugroepacties

Voor het onderzoek maakte AutoBild niet alleen gebruik van de tests die het meest gelezen automagazine van Duitsland het afgelopen jaar zelf uitvoerde, maar werd ook gekeken naar de bevindingen van het onderzoeksbureau TÜV. Deze onafhankelijke keuringsinstantie beoordeelt al sinds jaar en dag de betrouwbaarheid van jonge én oude auto’s en houdt hier nauwgezet statistieken over bij.

Betrouwbaarheid en kwaliteit zit niet alleen in een auto, maar ook in de opstelling van autofabrikanten, stelt AutoBild. Daarom prijst het automagazine de transparante en eerlijke wijze waarop Toyota omgaat met terugroepacties.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mazda, Toyota, Volvo