SnappCar en TripManager meest succesvolle crowdfundingsprojecten 2014

woensdag 31 december, 2014

In de top10 van meest succesvolle crowdfundingsprojecten van 2014 in Nederland staan twee mobiliteitsinitiatieven. Deelautoplatform SnappCar voert de lijst aan, het ‘auto-op-afroep’ initiatief TripManager staat op de zevende plaats.

crowdfundinghubDe lijst is opgesteld door het onafhankelijke kenniscentrum CrowdfundingHub. In de top10 staan niet alleen de grootste projecten van het afgelopen jaar, maar ook initiatieven die in korte tijd veel donateurs hebben kunnen mobiliseren. Crowdfundingcampagnes binnen twee onderwerpen – deeleconomie en duurzaamheid – wisten de meeste donaties en publiciteit te realiseren.

SnappCar heet het grote crowdfundingsucces van 2014 te zijn. Via een campagne onder klanten, relaties en investeerders werd 560.125 euro opgehaald. TripManager haalde in december in een weekend tijd 450.000 euro op bij de crowd. Het bedrijf brengt werknemers op afroep een auto naar keuze op hun werkplek voor zakelijk en privé gebruik. Directeur en oprichter Martin Zevenbergen van TripManager verwacht in 2015 ongeveer 245 bedrijven te bedienen, een ruime verdubbeling ten opzichte van nu. “Met TripManager spelen we in op de mobiliteitsbehoefte van morgen.”

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Snappcar, TripManager