ALD, ANWB en MoveMove in competitie Spitsbrekers

zondag 23 september, 2018

BNR Nieuwsradio gaat tijdens de Mobility Week van volgende week (24 september t/m 28 september) van start met de nieuwe competitie Spitsbrekers. Doel: samen met bedrijven de files aanpakken. Partners zijn ALD Automotive, ANWB Zakelijk en MoveMove.

Het programma gaat zowel in de ether als online op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven om de files te omzeilen. De ideeën aangemeld bij Spitsbrekers worden door een jury getoetst. De jury bestaat uit vier mobiliteitsexperts: Carlo van de Weijer, directeur ‘Smart Mobility’ aan TU Eindhoven, Jos Hollestelle, mobiliteitsexpert bij Breikers, Gerard Tertoolen, verkeerspsycholoog bij XTNT en Tineke Netelenbos, oud-Minister Verkeer en Waterstaat.

Drie inhoudelijke partners zijn aangesloten bij Spitbrekers. Leasemaatschappij ALD Automotive wordt door werkgevers steeds vaker gevraagd om mee te denken over ‘vrijheid en efficiency’ van de reizende werknemer. Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director bij ALD, hoopt met Spitsbrekers nieuwe, creatieve oplossingen tegen de filedruk te vinden.

MoveMove staat voor flexibel reizen. De mobiliteitspas van MoveMove “geeft ondernemers en kleinere bedrijven totale flexibiliteit over hun manier van reizen”, aldus directeur Patrick Roozeman. Zo wil hij Nederland helpen de auto om te ruilen voor een ander vervoersmiddel. Tenslotte wenst Willem Aal, Directeur bij ANWB Zakelijk, dat Nederland zorgeloos onderweg is. “Stilstaan hoort daar niet bij. Niet met pech en niet in de file.”

Volgens BNR hoofdredacteur Sjors Fröhlich is mobiliteit voor de BNR-luisteraars een belangrijk thema. “Het initiatief past goed bij een zender als BNR Nieuwsradio, die graag in oplossingen denkt en met ondernemers in gesprek gaat.” Minister Cora van Nieuwenhuizen opent morgen de Mobility Week.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: ALD Automotive, BNR, MoveMove, MultiTankcard, Spitsbrekers