Veel mobiliteitsplatformen bij Automotive Innovation Award 2019

maandag 24 september, 2018

Onder de inschrijvers van de Automotive Innovation Award 2019 zijn veel mobiliteitsplatformen die zich bezighouden met het slim vergaren en verwerken van data om duurzamer en veiliger te kunnen rijden, meldt de jury. Inschrijven kan tot 1 oktober.

Tientallen bedrijven hebben zich inmiddels al gemeld voor deze derde editie van de award die is ingesteld om innovatie in de branche aan te moedigen. Net als eerdere edities worden de aanmeldingen onderverdeeld in drie categorieën: Technology (productgeoriënteerde innovaties), Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data) en Challenging Concepts (ideeën die nog in de ontwikkelfase zitten). Tot nu toe zijn alle drie de categorieën vertegenwoordigd onder de inzendingen. Het aantal inschrijvers in de categorie Challenging Concepts mag nog iets omhoog, laat de organisatie weten. Studententeams worden uitgedaagd mee te doen

Geen gebrek deze keer aan mobiliteitsplatformen. Daarnaast spelen verschillende innovaties in op verduurzaming van mobiliteit, bijvoorbeeld services om elektrisch rijden toegankelijker te maken en technologieën om vervoer te elektrificeren of om uitstoot te verminderen.

Alle innovaties worden door de vakjury onder leiding van Jan Peter Balkenende beoordeeld. Per categorie worden maximaal vijf innovaties genomineerd. Die mogen hun inzending medio december aan de jury presenteren middels een korte pitch. Hieruit worden de negen finalisten, drie per categorie, gekozen waaruit op 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag de winnaars volgen.

De Automotive Innovation Award is een initiatief van ANWB, RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger.

Categorie: Evenementen
Labels: Automotive Innovation Award