Business Lease en Terberg onderzoeken fusie

woensdag 26 september, 2018

Terberg Leasing en Business Lease Nederland onderzoeken momenteel de mogelijkheid tot fuseren, stelt dat laatste bedrijf in een persbericht vandaag. De intentie is om tegen het eind van het jaar een nieuw bedrijf op te richten waarin beide fusiepartners deelnemen.

Volgens de bedrijven wordt in de leasemarkt de combinatie omvang en service steeds belangrijker. “De autoleasemarkt is sterk in beweging. Enerzijds wordt er geconsolideerd, wat een prijsdrukkend effect heeft, anderzijds treden kleine spelers toe die zich profileren op service”, aldus het bericht van Autobinck, het moederbedrijf van Business Lease.

Volgens Autobinck zijn er veel overeenkomsten tussen beide bedrijven. “Zowel Business Lease Nederland als Terberg Leasing zijn familiebedrijven met een sterke achtergrond in leasing. Beide bedrijven kennen een ondernemende cultuur, beide bedrijven hebben hun wortels in de regio Utrecht. Samen met een gedeelde visie op de ontwikkeling van de leasemarkt levert een samengaan een krachtige speler in de markt op, met alle schaalvoordelen van dien”, aldus Autobinck.

De Business Lease activiteiten in Centraal Europa zullen zelfstandig blijven opereren onder de Autobinck Group.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Business Lease, Terberg Leasing