VW en Microsoft werken samen aan ‘automotive cloud’

maandag 1 oktober, 2018

Volkswagen en Microsoft werken samen aan de Volkswagen Automotive Cloud. Die gaat worden gebruikt voor alle toekomstige digitale diensten van Volkswagen en wordt één van de grootste clouds in de auto-industrie.

Volkswagen AG noemt de samenwerking een belangrijke stap in de transformatie van autofabrikant naar mobiliteitprovider. Vanaf 2020 rollen er meer dan 5 miljoen Volkswagens per jaar van de band die volledig zijn verbonden met de cloud en deel uitmaken van het ‘internet of things’.

In de toekomst gaan alle in-car services van Volkswagen – en ook die van de andere merken binnen de Volkswagen Group (onder de noemer One Digital Platform) – gebruikmaken van Microsoft’s Azure-platform en Azure IoT Edge. De Volkswagen Automotive Cloud zorgt voor een verbinding tussen voertuigen, de cloud en services zoals Volkswagen We, het eigen overkoepelende digitale ecosysteem van het automerk.

Onderdeel van de samenwerking is de bouw van een nieuw ontwikkelingscentrum van Volkswagen nabij het hoofdkwartier van Microsoft in de Amerikaanse staat Washington. Microsoft gaat ondersteuning bieden bij het opzetten van de locatie en Volkswagen onder meer helpen met human resource management en consulting. Naar verwachting werken er in de nabije toekomst zo’n 300 technici in het kantoor.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Microsoft, Volkswagen, Volkswagen WE