400 elektrische car2go’s voor Parijs

dinsdag 2 oktober, 2018

Autodeeldienst car2go start in januari 2019 in Parijs met een vloot van 400 elektrische smart fortwo’s. In de loop van dat jaar komen daar nog enkele honderden andere voertuigen bij. De Franse hoofdstad is na Amsterdam, Madrid en Stuttgart vierde elektrische car2go-stad in Europa.

De CEO van car2go maakte deze ‘Franse stap’ vandaag bekend tijdens de opening van de Mondial de l’Auto 2018 in Parijs. Volgens de deeldienst is Parijs de ideale stad voor flexibel rondrijdende auto’s. Niet alleen wat omvang en bevolkingsdichtheid betreft, maar ook de aanwezigheid van een goed werkend openbaar vervoersnetwerk en een gebalanceerde mix tussen werk, vrije tijd en wonen in de stadswijken. Ook niet onbelangrijk: de smart is al een van de populairste auto’s in Parijs, deels omdat de auto ook in Frankrijk wordt geproduceerd.

Car2go benadrukt dat autodelen een belangrijk onderdeel is in de oplossing van verkeersproblemen in steden, zoals files en het tekort aan parkeerplaatsen. Zo blijkt uit actueel onderzoek van het Karlsruher Institut für Technologie dat ieder voertuig van car2go in Berlijn tot wel vijftien auto’s in privébezit vervangt. Bovendien komt uit het onderzoek naar voren dat gebruik van car2go het totaal in de stad gereden aantal autokilometers duidelijk vermindert.

Eenzelfde onderzoek kwam onlangs uit over Greenwheels. Dat bedrijf zou in Nederland 18.700 auto’s van de straat houden.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Car2Go