ABAX wil meer ‘girl power’ in management

vrijdag 5 oktober, 2018

Telematicaleverancier ABAX start een nieuw trainingsprogramma: ‘The Girl Power Initiative’. Doel: meer vrouwen in het management van het internationale bedrijf en het creëren van een genderneutrale bedrijfsomgeving.

Accountmanager en ‘power vrouw’ Sandra van Dongen: “Mooi om zo close samen te werken met vrouwen die hetzelfde doel voor ogen hebben en een mooie gelegenheid om nog meer te leren over ABAX”

Momenteel bestaat 40 procent van de loonlijst van ABAX uit vrouwen, maar slechts twee vrouwen hebben zitting in het managementteam. Dat kan dus beter. Vrouwen met leiderschapspotentieel worden in de organisatie nu in kaart gebracht en geholpen bij hun ontwikkeling. Het betreft een eenjarig programma.

“Dit initiatief maakt deel uit van onze wens om meer vrouwen in managementposities te krijgen, omdat we weten dat een groep bestaande uit zowel mannen als vrouwen vaak slimmer opereert en winstgevender is”, zegt Bruce Atle Karlsen, Chief Performance Officer bij de ABAX Group. “Bovendien hebben vrouwen over het algemeen meer oog voor de verhoudingen binnen de organisatie en kunnen ze zich inleven in zowel de werknemer, de klant als de eigenaar.”

Vanuit het Nederlandse kantoor doen Sandra van Dongen en Chantal de Leur mee aan het initiatief. In totaal werden 16 vrouwen geselecteerd.

Martijn Zewald, directeur bij ABAX in Nederland, kijkt uit naar de ontwikkeling die deze talentvolle vrouwen zullen doormaken. “Het trainingsprogramma komt voor ABAX in Nederland op een mooi moment. Ons aanbod wordt diverser, het personeelsbestand groeit en we verwelkomen steeds meer klanten en partners. Dat we hierbij de hulp kunnen gebruiken van ambitieuze vrouwen, lijkt me niet meer dan logisch.”

ABAX is in Nederland vooral bekend van het ritregistratiesysteem Triplog. Tegenover TrendsinAutoleasing kondigde Zewald onlangs aan zich ook te gaan richten op andere diensten die passen binnen de ontwikkelingen van telematica in en rond de auto. Zo gaat het bedrijf toepassingen leveren op het gebied van The Connected Workspace.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: ABAX