LeasePlan komende weken naar beurs

zondag 7 oktober, 2018

LeasePlan heeft de plannen bevestigd dat het ‘naar alle waarschijnlijkheid’ in de komende weken naar de beurs gaat. De leasemaatschappij krijgt een notering in Amsterdam en Brussel. Volgens CEO Tex Gunning wordt er geschiedenis geschreven.

Tex Gunning, CEO van LeasePlan Corporation

Wederom een Nederlands succesverhaal dat naar de beurs gaat. Zo wordt de beursgang van LeasePlan door veel financieel journalisten omschreven. LeasePlan werd in 1963 in Nederland opgericht en is uitgegroeid naar ’s werelds grootste leasemaatschappij met een jaaromzet van ongeveer 9 miljard euro en 1,8 miljoen auto’s in 32 landen. Nu is het bedrijf nog in handen van een consortium van beleggers waaronder pensioenuitvoerder PGGM.

Over de exacte datum van de beursgang zegt het bedrijf nog niets, ook niet over de waarde. CEO Gunning zegt dat de beursgang naar verwachting in de komende weken plaatsvindt, afhankelijk van marktomstandigheden. Het leasebedrijf zegt twee sterke en toonaangevende bedrijfsactiviteiten te hebben in twee grote en groeiende markten: via LeasePlan met Car-as-a-Service (“CaaS”) en via CarNext.com, het relatief nieuwe pan-Europees platform voor gebruikte auto’s.

Volgens Gunning heeft Carnext.com een disruptieve invloed op de markt voor gebruikte auto’s. Met een uitbreiding van 5 naar 18 landen in minder dan 15 maanden tijd, groeit CarNext.com exponentieel. Voor de zomer kreeg TrendsinAutoleasing een kijkje achter de schermen bij Carnext in Nederland.

De CEO belooft ook flinke groei de komende jaren. Onder andere door samenwerkingen, zoals met Uber (waar LeasePlan de auto’s voor levert en het onderhoud voor doet) en TomTom Telematics.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: LeasePlan