Contactloos betalen met Visa of Pin bij Allego

maandag 8 oktober, 2018

Allego, Visa, American Express en Mastercard hebben samen een nieuwe, gecertificeerde betaalstandaard ontwikkeld. Hiermee zijn vanaf 2019 e-rijders in Nederland in staat om met pinpas en creditcard contactloos te betalen via het Shell Recharge-netwerk.

De eerste Allego-snellader met de zogenaamde Europay, Mastercard en Visa (EMV) NFC-technologie is vanaf vandaag te gebruiken bij het Shell Holloway servicestation in Londen. De nieuwe technologie wordt daarna via het Shell Recharge-netwerk in het Verenigd Koninkrijk verder uitgerold. Vanaf 2019 wordt elke nieuwe snellader van Allego standaard met deze nieuwe functie geïnstalleerd.

Volgens Allego vereenvoudigt de contactloze betaaltechnologie het laden. De samenwerking met Visa en andere kaartsystemen maakt het voor e-rijders mogelijk om aan het einde van een laadsessie precies te zien hoeveel het hen heeft gekost.

Ook moet de technologie meer prijstransparantie brengen. “Wij geloven in een consumentgerichte EV-markt, waarin e-rijders toegang hebben tot elke laadfaciliteit, kunnen betalen hoe zij willen en snel een overzicht krijgen van hun kosten”, aldus Anja van Niersen, CEO van Allego.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Allego, Shell Recharge