Beelen servicepartner voor elektrische MAXUS EV80

dinsdag 16 oktober, 2018

Nadat LeasePlan eerder het exclusieve partnership had bemachtigd om de volledig elektrische bestelauto Maxus EV 80 te gaan voeren, is nu Autocentrum Beelen officieel benoemd tot servicepartner. Daartoe waren al eerder eigen ev-monteurs opgeleid.

Bestelautojournalist Jeroen Ekeler ziet voor- en nadelen van de Maxus

Autocentrum Beelen is onlangs officieel door SAIC Mobility Europe, de Chinese producent van de Maxus, benoemd tot servicepartner van Maxus. Het gaat onderhoud en reparaties uitvoeren voor deze elektrische middenklasse bestelauto. Beelen heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Almere en Lisserbroek waarmee een belangrijk deel van de randstad is afgedekt.

Volgens directeur Frank Beelen zal de vraag naar elektrisch aangedreven bestelauto’s de komende jaren flink groeien aangezien veel steden initiatieven ontplooien om luchtvervuiling en verkeerscongestie te verminderen. “Wij merken dat steeds meer bedrijven, mede uit het oogpunt van imago en reputatie, voor schoon vervoer kiezen. Gebruikers van de bestelwagens van Maxus kunnen nu bij ons terecht voor alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.”

Eerder maakte SAIC Mobility Europe bekend dat LeasePlan operational leasing aanbiedt voor Maxus voor het vasteland van Europa. “Nederlandse wagenparkbeheerders die willen besparen op de operationele kosten van hun vloot en emissievrije bestelauto’s willen inzetten voor bijvoorbeeld stadsdistributie zijn hierdoor verzekerd van twee professionele partijen die zorgdragen voor de levering/leasing en voor onderhoud en reparatie van hun Maxus bedrijfsauto’s”, aldus SAIC.

TrendsinAutoleasing was afgelopen april aanwezig bij de introductie van de Maxus bij De Beelen Groep. Die bracht al eerder de Maxus onder in een projectcontract voor onder andere bouwbedrijven. Bestelautojournalist Jeroen Ekeler voelde de Maxus kort aan de tand. Zie hier zijn verslag.

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: De Beelen Groep, Maxus EV80, SAIC Mobility Europe