NewMotion met nieuwe generatie Vehicle-to-Grid (V2X)

donderdag 18 oktober, 2018

NewMotion, eNovates en PRE Power Developers hebben de krachten gebundeld om Vehicle-to-Everything (V2X) technologie toegankelijk te maken voor het grote publiek. Met V2X kan niet alleen stroom worden teruggegeven aan het elektriciteitsnet, maar ook aan een huis of kantoor.

Waar de huidige V2G laders zich kenmerken door hun industriële omvang, is de V2X-lader licht, klein, uiterst efficiënt en heeft bovendien een snel reactievermogen tussen laden en ontladen, stelt NewMotion. Het is ook gemakkelijk te installeren en daarom zeer geschikt voor thuis of op kantoor. De lader kan bijvoorbeeld aan de muur worden gemonteerd.

Volgens Sander Ouwerkerk, Business Development Director van NewMotion, wordt er al veel hernieuwbare energie geproduceerd, maar het opslaan ervan gebeurt nog nauwelijks. “We zien dat Nissan en Mitsubishi momenteel echt pioniers zijn van V2X-technologie, en wij wilden de bi-directionele mogelijkheden die hun auto’s bieden toepasbaar maken voor iedereen. NewMotion is dan ook trots om deze V2X service beschikbaar te stellen voor commerciële doeleinden.”

Smart Charging

V2X is in de ogen van Ouwerkerk een perfecte aanvulling op de 360 graden service van NewMotion die het bedrijf biedt op het gebied van smart charging. Die reikt met de V2X device helemaal full service, van installatie en onderhoud tot het leveren van energie. “Met onze diensten kunnen elektrische auto’s zo een nog grotere rol spelen in het toepassen van hernieuwbare energie door (duurzame) elektriciteit tijdelijk op te slaan in de batterij van auto”, aldus Ouwerkerk.

Door bovendien slim om te gaan met de opslag van schone, hernieuwbare energie van zon en wind, kan de omschakeling naar een emissievrije wereld worden versneld. Dat kan zonder grote investeringen in het net, want elektrische auto’s kunnen door deze V2X diensten pieken in vraag en aanbod binnen de huidige limieten houden.

Eerste wereldwijd

Volgens het Antwerpse eNovates, dat de laders ontwikkelt, kan de V2X-lader rechtstreeks gebruik maken van de gelijkstroom-batterij van de auto. Dat is veel flexibeler en vaak sneller dan het gebruikelijke laden op AC (wisselspanning). “We zijn de eerste wereldwijd die een betaalbare bi-directionele dienst kunnen aanbieden waarvan het device licht genoeg is om aan een muur te hangen. Daarnaast kan je met onze Vehicle-to-Everything technologie bijvoorbeeld ‘s avonds je huis van stroom voorzien die je overdag uit zonnepanelen op kantoor hebt geladen.”

De derde partner, PRE Power Developers, is al negen jaar actief in het ontwikkelen en produceren van DC powermodules voor het gelijkstroom laden van elektrische auto’s.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: eNovates, NewMotion, PRE Power Developers