Pilot DriveTag: 25 procent brandstofbesparing

dinsdag 30 oktober, 2018

VodafoneZiggo heeft de resultaten van de pilot met de DriveTag van Sycada bekendgemaakt. De rijstijlscores verbeterden met 35 procent, 25 procent was de besparing op brandstofverbruik en CO2-uitstoot. ‘Mindfull driving’ levert bovendien minder woon-werkverkeerstress op.

De DriveTag van Sycada

De DriveTag, een klein apparaatje dat op de voorruit van de auto wordt geplakt, bestaat uit een chip die samenwerkt met een bijbehorende app op de smartphone. Het heet een laagdrempelige en goedkope manier om rijstijl inzichtelijk te maken. Waarbij er geen privacygevoelige data hoeft te worden gedeeld. In april startte VodafoneZiggo een pilot binnen het management team van installation & maintenance van de telecomprovider. Bijna 80.000 kilometer worden nu de eerste resultaten zichtbaar.

Opmerkelijk vind het bedrijf dat er over de afgelopen 14 weken geen (bijna) incidenten zijn gemeld. De rijstijlscores verbeterden met 35 procent. Met name het woon-werkverkeer, de grootste stressfactor van een werkdag, blijkt met aangepast rijgedrag te zorgen voor minder uitstoot en ongelukken. Mindfull driving, zoals Sycada het noemt. De app geeft direct feedback via de telefoon; op het scherm kleurt het icoontje (in de vorm van een autootje) rood als er te hard word opgetrokken of geremd. “De meest sceptische leaserijders bleken toch graag het icoontje groen te willen houden. En achteraf moeten ze erkennen veel meer ontspannen aan het verkeer deel te nemen”, aldus Jesse Stuiver van Sycada.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Sycada