Britse Jaguar I-PACE is Duitse Auto van het Jaar

dinsdag 30 oktober, 2018

De vol-elektrische Jaguar I-PACE heeft in Duitsland de verkiezing Auto van het Jaar gewonnen. De vakjury van veertien autojournalisten verkozen deze Brit voor de overige 58 genomineerden; de Audi A6 werd tweede en de VW Touareg haalde brons.

Prof. Dr. Ralf Speth (l) de CEO van Jaguar Land Rover neemt de Award in ontvangst

Het is voor het eerst dat de verkiezing German Car of the Year wordt gehouden. Dat de eerste winnaar een ‘elektrische Brit’ is, noemen diverse Duitse media een ‘mokerslag’ voor de Duitse autobouwers. Concurrentie voor de I-PACE, de Mercedes GQC en Audi e-Tron, moeten nog op de markt komen.

De jury is vooral onder de indruk van het dynamische rijgedrag, de sportieve prestaties en de uitstraling van de ‘revolutionaire’ Jaguar I-PACE. Volgens jury-woordvoerder Jens Meiners maakt de Jag uitstekend gebruik van de voordelen van de architectuur van een elektrisch ontworpen auto. “De performance is indrukwekkend, het design en gebruikersgemak staan bovendien op een hoog niveau. Ook op toekomstbestendigheid scoort de auto goed.”

Vorig maand viel de Jaguar I-PACE ook in Nederland in de prijzen. Toen verkoos Automobiel Management het model tot ‘Beste Nieuwkomer’ bij de Zakenauto van het Jaar 2019-verkiezing.

Volgende maand kan de I-PACE nog een keer in de prijzen vallen. Dan wordt namelijk de Women’s World Car of the Year Award uitgereikt. Ook daarvoor is de I-PACE genomineerd.

Categorie: Leasetoppers
Labels: GCOTY