Wereldwijd 26 miljoen klanten voor mobiliteitsdiensten van Daimler

donderdag 1 november, 2018

Daimler Financial Services zegt over de eerste negen maanden van dit jaar wereldwijd zo’n 26 miljoen klanten te hebben voor de mobiliteitsdiensten van onder andere car2go, mytaxi en moovel, 64 procent meer dan vorig jaar. China gaat nu voor verdere groei zorgen.

De groeiende tak van het Daimler concern, Daimler Financial Services, gaat vanaf volgend jaar verder onder de naam Daimler Mobility. De nieuwe naam dekt, volgens CEO Klaus Entenmann, beter de lading. “Zesentwintig miljoen klanten en een groei ver in de dubbele cijfers; dat is een markt waarin we graag investeren.”

De mobiliteitsdiensten van Daimler verwerkten zo’n 126 miljoen transacties in zo’n 130 steden over de hele wereld. Een nieuwe samenwerking met het Chinese Geely moet de groei in China veiligstellen. Het bedrijf start volgend jaar onder andere een premium chauffeursdienst in vier steden in China. Het wagenpark zal naast dikke Mercedessen ook elektrische auto’s van Geely omvatten.

Overigens staat deze laatste samenwerking buiten de eerder aangekondigde fusie tussen de mobiliteitsdiensten van Mercedes en BMW. Deze joint venture is nog niet rond; het wacht op de goedkeuring van de autoriteiten.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Daimler Financial Services, Daimler Mobility, Mercedes