Extra Opels Ampera-e voor Nederlandse markt

dinsdag 6 november, 2018

Opel stelt extra exemplaren van de Ampera-e beschikbaar voor de Nederlandse markt. Meldt de importeur vandaag. De levertijd loopt daarmee terug tot maximaal zes maanden. Dit jaar zijn er 700 op kenteken gezet.

Opel Ampera-e

De levertijden van elektrische auto’s is de laatste tijd flink opgelopen. Eerder beloofde Nissan el de productie van de Leaf op te schroeven en ook Hyundai probeert momenteel de achterstand met de Kona Electric, waar de levertijden opliepen tot een jaar, in te halen.

Opel zegt dit jaar 700 volledig elektrische Ampera-e te hebben geleverd, volgend jaar moeten dat er meer worden, dankzij extra productallocatie voor Nederland. De Opel Ampera-e is leverbaar vanaf 46.699 euro, dus nog net onder de 50 mille die straks als maximum geldt voor de 4% bijtelling. Eind 2020 zal het Duitse merk vier modellen met elektrische aandrijving in het aanbod hebben, waaronder een volledig elektrische versie van de nieuwe generatie Corsa en de Grandland X PHEV, waarvoor de orderboeken rond de zomer van 2019 geopend zullen worden. Vanaf 2024 zal Opel van elk model in het portfolio een versie met elektrische aandrijving aanbieden.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Opel, Opel Ampera-e