Mega aflevering elektrische auto’s bij Engie

woensdag 7 november, 2018

110 van de 250 bestelde elektrische auto’s zijn afgelopen 3 november officieel overgedragen aan berijders van Engie. De energiemaatschappij wil versneld een emissievrij wagenpark invoeren. Te beginnen met 60 Hyundai Kona’s en 50 Nissan Leafs.

Engie wil in 2021 zo’n 40 procent van het wagenpark vol-elektrisch hebben. In 2030 wil het bedrijf volledig CO2-neutraal opereren. Daarbij wordt er verder gekeken dan alleen het wagenpark, stelt Ronald de Hoog fleetmanager van Engie. “We zoeken ook naar stimuli om medewerkers die met eigen vervoer naar en voor hun werk reizen te motiveren dit duurzamer aan te pakken.”

Wel ziet de fleetmanager de nodige uitdagingen om de CO2-doelen te behalen. “De beschikbaarheid van de elektrische voertuigen op de huidige markt is nog mager. We doen daarom een beroep op de automobielmarkt om voorrang te geven aan het ontwerpen van aantrekkelijke elektrische auto’s”, aldus De Hoog.

Rechtstreeks uit de fabriek

De huidige aflevering van de in totaal 110 Kona’s en Leafs zorgen in ieder geval voor enthousiasme bij de leverende dealers en hun importeurs. “Het komt zelden voor dat er zoveel elektrische auto’s in één keer aan een klant worden afgeleverd”, zegt Robert van Barneveld, directeur Hyundai Wittenberg. Nissan krijgt de Leafs rechtstreeks uit de fabriek in Engeland waardoor het, volgens Robbert Monteban, EV Director bij Nissan Benelux, makkelijker aan een grote vraag kan voldoen.

Met 26.000 geleverde exemplaren in 2018 is de Leaf de best verkopende elektrische auto in Europa. In Nederland is de hij zelfs opgeklommen tot het derde best verkopende model in de middenklasse (C-segment inclusief alle benzine- en dieselmodellen), volgens de importeur. Hyundai meldt dat er sinds 1 september al 414 Kona’s zijn afgeleverd maar kampt nu met lange levertijden (10 tot 12 maanden). Klanten kunnen eventueel kiezen voor een elektrische ‘tussenauto’: de Hyundai Ionic.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: ENGIE, hyundai Kona, Nissan Leaf