Veilingplatform sneleentaxi tegen ‘loze taxikilometers’

maandag 26 november, 2018

Twee op de drie taxi’s rijdt zonder passagiers over de weg, het veilingplatform sneleentaxi wil die capaciteit beter benutten, waarmee taxiprijzen met 70 procent omlaag kunnen. De startup heeft via crowdfunding ruim 460.000 euro opgehaald.

Sneleentaxi is in 2015 opgericht door Sven Braam, Jorrit van Wijk en Bram de Bruin. Ze zijn in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste taxivervoerders van Nederland.

In de afgelopen drie jaar heeft sneleentaxi al een landelijk dekkend netwerk van vervoerders opgezet en honderdduizenden passagiers vervoerd. Inmiddels zijn meer 5000 gecertificeerde taxi’s aangesloten bij sneleentaxi. Ritten worden realtime geveild, waardoor de passagier een vervoerder krijgt bij wie de rit goed in de planning past. Klanten kunnen tot uiterlijk zes uur van tevoren een rit boeken op sneleentaxi.nl. Aangesloten chauffeurs ontvangen een push-notificatie waarna zij kunnen bieden op een voor hen gunstige rit.

De klant kan kiezen tussen regulier, bus- en luxevervoer en een rit kan vanuit heel Nederland worden geboekt. In januari wordt het mogelijk een elektrische taxi te boeken. “Ook zakelijk bieden we een interessante oplossing. Klanten hebben volledige controle over hun boeking, ze kunnen de taxiritten online boeken, annuleren of wijzigen; alle informatie staat verzameld op je eigen online account”, aldus initiatiefnemer Sven Braam.

Het geld dat nu is opgehaald wordt gebruikt voor een app die medio 2019 moet verschijnen. Hiermee kunnen passagiers in heel Nederland met een druk op de knop een goedkope taxi bestellen.

Categorie: Taxidiensten
Labels: Sneleentaxi