Is merkerkend schadeherstel vorm van marktafscherming?

donderdag 29 november, 2018

De bijeenkomst van Automotive Insiders volgende week over de uitdagingen van de schadeherstelsector belooft een spannende te worden. Niet alleen omdat die uitdagingen talrijk zijn (waarbij schadebedrijven het drukker hebben dan ooit) een specialist mededingingsrecht zal zich buigen over het beladen begrip ‘merkerkenning’.

Casper Rutten, specialist mededingingsrecht

Die specialist is mr. Caspar Rutten die ook kan bogen op jarenlange ervaring in de autobranche. Zo toetste hij eerder bij rechterlijke instanties hoe de aanstelling van erkende reparateurs zich verhoudt tot de principes van mededinging.

Aan de hand van een aantal praktijkcases, afgezet tegen het geldende Europees recht, verkent Rutten tijdens de bijeenkomst de grenzen van hedendaags schadeherstel. Is ‘merkerkenning’ stiekem een synoniem voor ‘marktafscherming’ aan het worden? En zien schadeherstellers daarmee hun positie bij het uitvoeren van werkzaamheden ingeperkt? Is merkerkenning überhaupt toelaatbaar? Deels in gesprek met de zaal zal Rutten de lijnen uitzetten en zijn juridisch onderbouwde visie ontvouwen.

Wat komt er verder aan bod? Kijk hiervoor in onze agenda voor alle onderwerpen en sprekers. De bijeenkomst is op 6 december.

Categorie: Evenementen
Labels: Automotive Insiders