Free2Move Lease nu ook in Nederland

dinsdag 4 december, 2018

Het ‘mobiliteitsmerk’ Free2Move van Autofabrikant PSA Group (Peugeot Citroen DS Opel) is nu ook in Nederland begonnen met het aanbieden van operationele leasing. Het moet uitgroeien tot een universele leasemaatschappij.

Ruim 2 jaar geleden startte PSA Free2Move met de ambitie om voor 2030 ‘de mobiliteitsverlener bij uitstek te worden’. Onder de paraplu van Free2Move bevinden zich een schare van slimme mobiliteitsoplossingen, van deelauto’s en telematica-oplossingen tot (multimerk) leaseactiviteiten. Die laatste tak was in de overvolle Nederlandse leasemarkt nog niet operationeel. Wel al in landen als Spanje, Italie, België, Frankrijk, Duitsland en het Verenig Koninkrijk. Deze maand is nu de aftrap voor Peugeot, Citroen en DS, in januari volgt Opel.

De leasetak is een aparte unit, geleid door Lloyd de Meza. “De leasemarkt in Nederland is zeer competitief. Om als merken enigszins onafhankelijk te kunnen opereren is een sterke in-house leasemaatschappij onmisbaar”. Free2Move Lease richt zich uitsluitend op operationele lease voor B2B klanten. “De private lease formules blijven een specialiteit van de captives Opel Finance en PSA Finance”, aldus De Meza. Naast het aanbieden van ‘reguliere leaseproposities’ legt Free2Move Lease ook sterk de focus op bedrijfswagens van en de ontwikkeling van de verkopen van auto’s met alternatieve brandstofsoorten.

De twee andere pijlers onder Free2Move zijn Free2Move Connect Fleet en Free2MoveFleetsharing. Het eerste is een online platform voor wagenparkbeheer waarbij de voertuigen met telematicasystemen worden uitgerust, de tweede is een autodeeldienst voor fleetowners.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Free2Move, Free2Move Lease