Ook Renault met deelautoproject in Amsterdam

dinsdag 4 december, 2018

Na smart en Hyundai komt Renault in Amsterdam nu ook met een elektrisch (freefloating) deelautoproject. Vanaf medio januari komen er 200 elektrische ZOE’s, strategisch geplaatst bij onder meer bij OV-stations. Ze kunnen overal binnen de parkeerzone in Amsterdam achtergelaten worden.

Renault zegt hiermee te anticiperen op de behoefte aan flexibele mobiliteit van Amsterdammers voor zowel ritten in de zakelijke sfeer als privé. Volgens Renault leent de ZOE zich uitstekend voor ritten tot ver buiten de stad Amsterdam. De auto beschikt met zijn Cameleon-lader over de snelste AC-lader in de markt en dat past perfect bij intensief gebruik zoals het autodelen De ambitie is om tevens autodeelprojecten uit te rollen in andere grote steden in Nederland. Meer informatie wordt bekend gemaakt in de aanloop naar de officiële lancering medio januari 2019.

Renault is in Europa de grootste aanbieder van electrische carshare-auto’s met inmiddels 5.000 Renault ZOE deelauto’s in acht andere grote steden in Europa, waaronder Parijs en Madrid.

Eind 2017 besloot ook Hyundai elektrische deelauto’s neer te zetten in Amsterdam, waar Car2Go momenteel al 350 elektrische smarts heeft staan. Afgelopen september besloot Car2Go uit te breiden naar Schiphol. Ook Volkswagen heeft al aangekondigd met een eigen (elektrisch) deelplatform te komen die in meerdere Europese steden moet gaan werken.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Renault, Renault ZOE