LeasePlan wordt leasepartner van zonneauto Lightyear

donderdag 13 december, 2018

De Nederlandse scale-up Lightyear opende vandaag officieel haar nieuwe productielocatie op de Automotive Campus in Helmond. Daar werd ook bekend dat LeasePlan de leasepartner wordt van de Lightyear One, het eerste model dat naar verwachting in 2020 de weg op zal gaan.

De onthulling van het chassis van de Lightyear One. Het koetswerk is nog ‘top secret’

De Lightyear One is de eerste elektrische auto die het mogelijk maakt om in Nederland 8.000 tot 10.000 km per jaar op zonne-energie te rijden, met behulp van geïntegreerde zonnecellen. Het design van de auto is nog top secret. Wel is al bekend dat het gaat om een vijfzits hatchback met allwheeldrive en een actieradius tot 800 kilometer.

Lightyear is de afgelopen jaren gegroeid tot 100 medewerkers en werkt samen met engineeringbureaus FEV en EDAG om in de zomer van 2019 de eerste prototypes te lanceren. In 2020 worden de eerste verkochte Lightyear One’s geleverd. Het bedrijf zegt al 57 bestellingen binnen te hebben.

119.000 euro (ex btw)

Dankzij de samenwerking tussen LeasePlan Nederland en Lightyear kan de zonneauto niet alleen gekocht, maar ook geleased worden. Zo wordt de auto direct toegankelijk voor een bredere, zakelijke doelgroep. De auto zou in gebruik makkelijker moet zijn dan een ‘gewone’ elektrische auto, zo moet die minder vaak aan de laadpaal vanwege de zonnecellen. Ook is de accu een stuk kleiner (en lichter) waardoor CO2-emissies 4 keer minder zijn dan een gewone ev. Wat operationele kosten betreft, verwacht het bedrijf 8 keer lager uit te komen dan bijvoorbeeld een Tesla. Ook al is de aanschafprijs van de auto fors: de One is er vanaf 119.000 euro (ex btw).

De samenwerking tussen LeaseOlan en Lightyear wordt offcieel gemaakt

Volgens Lex Hoefsloot aan, CEO van Lightyear, spelen zakelijke rijders een belangrijke voortrekkersrol bij de introductie van nieuwe technieken. “Dat zagen we ook eerder bij de elektrische auto. De ervaring van LeasePlan zal ons zeker verder brengen op weg naar de brede lancering van de Lightyear One in 2020.”

Kijk hier naar ons video-interview met Erik Henstra van LeasePlan en Robert Hoevers van Lightyear.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: LeasePlan, Lightyear