ALD Automotive start autodeelpilot met SnappCar

donderdag 20 december, 2018

Leasemaatschappij ALD Automotive gaat Dacia Logan MVC’s aanbieden in een private leasecontract waarbij de contractant minimaal tweemaal per maand de auto moet verhuren via het platform van SnappCar. ALD wil hiermee ontdekken hoe autodelen binnen haar private leaseactiviteit toepasbaar is.

Uit eigen onderzoek van ALD blijkt dat meer dan de helft van de leaserijders bekend is met het deelconcept van SnappCar. Maar dat nog maar een klein percentage er wel eens gebruik van heeft gemaakt. “Daar ligt dus duidelijk een kans”, aldus Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director van ALD. “Als de samenwerking een succes is, is de kans groot dat we het aanbod uitbreiden met bijvoorbeeld elektrische deelauto’s.”

De vraag naar deelauto’s groeit, maar in bepaalde plaatsen blijft het aanbod achter bij de vraag. Machiel van der Brugge, Country Manager SnappCar Nederland, hoopt via de samenwerking met ALD Automotive SnappCar nog beter in staat te stellen het potentieel van autodelen te benutten. “SnappCar is erg blij het huidige private leaseaanbod uit te breiden met een gerenommeerde partij als ALD Automotive. Hiermee kunnen we het aanbod deelauto’s in Nederland verder vergroten om de beweging van autobezit naar autogebruik nog meer kracht bij te zetten.”

In het private (deel)leasecontract ontvangt de contractant een vaste, maandelijkse korting van 65 euro die verwerkt is in het leasebedrag. Daarvoor moet de auto minimaal twee keer per maand worden verhuurd. Deelt de leaserijder vaker zijn auto via SnappCar, dan kan er nog eens extra worden verdiend.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: ALD Automotive, Snappcar