VZR start verkiezing Elektrische Auto van het Jaar

donderdag 20 december, 2018

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) start in samenwerking met AutoWeek en Eneco de verkiezing EV van het jaar. Het moet vooral de zakelijke rijder houvast geven welke elektrische auto eventueel een goed alternatief is voor een benzine- of dieselauto.

In de tweede week van januari 2019 moet de EV van het jaar 2019 al bekend zijn. Het moet de elektrische auto worden die het beste aan alle EV-verwachtingen voldoet. En dat gaat verder dan alleen de actieradius, meldt VZR. Hoewel zakelijke rijders dit wel het belangrijkste criterium vinden. Maar ook de laadsnelheid (Eneco-expertise), het winterproof zijn, de levertijd, het trekgewicht en het gebruiksgemak/rijeigenschappen (AutoWeek-expertise), worden meegewogen.

Momenteel bieden 17 automerken in totaal 22 volledig elektrische modellen aan. Al deze modellen dingen mee naar de titel. De vergelijkingen op de verschillende criteria zullen duidelijkheid verschaffen aan potentiële kopers, denkt VZR. De vakjury bestaat uit: Martin Huisman, voorzitter (VZR), Damiaan Hage (AutoWeek), Bart Fick (Eneco) en Joeri van Dam (VZR).

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Elektrische Auto van het Jaar, VZR