Harms nieuwe voorzitter AutoLease Inkoop Combinatie

woensdag 2 januari, 2019

Paul Harms van leasemaatschappij Mobility Service Nederland is de nieuwe voorzitter van de AutoLease Inkoop Combinatie (AIC) dat een gezamenlijke vloot heeft van 100.000 voertuigen. Harms volgt Norbert Karthaus van Hiltermann Lease op.

Paul Harms, nieuwe voorzitter AIC

Ook bestuursleden Robert Nienhuis (Hitachi Capital Mobility) en Frank van Klink (XLLease) treden terug. Nieuw in het bestuur is, naast Paul Harms, Mark Feddes van Hitachi Capital Mobility als lid Operationele Zaken. De huidige penningmeester Michiel Looman (MKB Lease) en secretaris Rob Gielens (Riemersma Leasing) blijven dezelfde rol vervullen. Jurgen Otten (Prolease) neemt de functie van vicevoorzitter op zich.

De AIC bezet met haar leden een top-5 positie in de Nederlandse autoleasemarkt, als er gekeken wordt naar het aantal auto’s onder contract en inkoopkracht. Per januari 2019 vertegenwoordigt de inkoopvereniging de inkoopbelangen van 22 autoleasemaatschappijen.

Volgens Harms zal AIC in 2019 in een vernieuwde vorm een nog sterker label worden om voor haar leden de best mogelijke inkoopvoorwaarden te bedingen. De Coöperatie AutoLease Inkoop Combinatie U.A. ontstond in juli 2017 na een samengaan van de leden van Leaseplatform en AutoLease Alliance.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Autolease Inkoop Combinatie